Teacher training

Ja, ik ben geïnteresseerd in de Yoga Minds Academy Teacher Training. Neem contact met mij op.

1000 tekens over
Liselotte Betiste

Burn-out Preventie Training.

Stress- en Energie Management.

Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Is het moeilijk voor je om nee te zeggen of stel je de prioriteiten van anderen altijd boven die van jou? Cijfer je jezelf makkelijk weg of ben je een perfectionist? Dan kan het zijn dat je lichamelijke batterij langzaam leegloopt zonder dat je daar echt iets van merkt. Dit maakt je extra kwetsbaar voor vermoeidheid, stress of zelfs burn-out.

Tijdens deze 8-weekse training laat Liselotte Betist, Burn-out en Stress Specialist, zien hoe je stress en vermoeidheid kunt ombuigen en in je voordeel kunt laten werken. De volgende onderwerpen zullen tijdens deze 8 weken aan bod komen.

8 weekse training.

  • Wat is stress en wat is mijn huidige stress niveau? Waarom helpt bewegen bij herstel?
  • Welke persoonlijke eigenschappen maken mij kwetsbaar voor stress en hoe buig ik de valkuilen om in kwaliteiten?
  • Welke rollen speel ik in het dagelijks leven en wat voor invloed heeft dit op mijn stress niveau? Hoe zet ik deze rollen efficiënter in?
  • Hoe beïnvloedt wat je tegen jezelf zegt je algehele gemoedstoestand en je stress niveau? Hoe buig je belemmerende gedachten om in helpende gedachten?
  • Wat zijn mijn huidige stress signalen? Welke coping stijl kan ik inzetten om hier efficiënt mee om te gaan?
  • Hoe stel ik grenzen met compassie en hoe communiceer ik dit aan mijn omgeving?
  • Hoe kan ik stress in mijn voordeel laten werken in plaats van in mijn nadeel?
  • Dromen, durven, doen! Wat is je intrinsieke motivatie en hoe zet je die om in daden?
  • Hoe voorkom je terugval in oude patronen? Het verankeren van het efficiënte gedrag.

Wat gaan we doen.

Aan de hand van theorie, oefeningen en gesprekken, zul je jezelf beter leren kennen en bewuster worden van wat je persoonlijke valkuilen en energielekken zijn, hoe je die aan kunt pakken en om kunt buigen naar efficiënt gedrag. Zo wordt je in 8 weken bewuster, weerbaarder en kun je vanuit kracht en eigen regie keuzes gaan maken die zorgen voor een structureel goede balans en blijvend herstel.

Data, tijden en opbouw van het programma.

Kosten
€ 400,-
Training 2019

Data volgt

Terugkom dag

Data volgt

Tijd
Zondagmiddag
15:30 - 18:00 uur

20 januari 2019 van 15:30 tot 18:00

Wat is stress en wat is mijn huidige stress niveau? De basis in stress educatie en bewustwording.
Wat is stress en hoe werkt het precies? Hoeveel stress heb jij zelf? Aan de hand van een aantal oefeningen en de theorie achter stress krijg je inzicht in je persoonlijke stress signalen, jouw stress niveau en hoe het precies werkt in het lichaam. Ook bespreken we het belang van beweging en hoe constructieve werk- leef- en eetgewoonten kunnen bijdragen aan stress reductie en vitaliteit

27 JANUARI 2019 15:30 - 18:00

Welke persoonlijke eigenschappen maken mij kwetsbaar voor stress?
Welke eigenschappen van jouw persoonlijkheid maken je kwetsbaar voor stress? Aan de hand van verschillende oefeningen krijg je inzicht in wat belangrijk is voor jou en wat jouw persoonlijke valkuilen zijn die je extra kwetsbaar maken en welke tools je weerbaar maken.

3 Februari 2019 15:30 - 18:00

Welke rollen speel ik in het dagelijks leven en wat voor invloed heeft dit op mijn stress niveau?
Iedereen speelt verschillende rollen in het dagelijks leven; je bent moeder, ondernemer/werknemer, vrouw, vriendin maar soms ben je ook de redder, de verantwoordelijke, de perfectionist of de vechter tegen het onrecht. Welke rollen horen bij jou, hoe beïnvloeden deze je stress niveau? Hoe creëer je een efficiënte rol verdeling voor jezelf en je directe omgeving?

10 Februari 2019 15:30 - 18:00

Hoe beïnvloedt wat je tegen jezelf zegt je algehele gemoedstoestand en je stress niveau?
Je Innerlijke Dialoog. Hoe klinkt het gesprek dat je dagelijks hebt met jezelf? Helpen deze gedachten, kraak je jezelf misschien af of ben je heel kritisch naar jezelf? We bespreken wat voor effect belemmerende gedachten en overtuigingen op ons stress niveau hebben en hoe we deze om kunnen buigen naar helpende gedachten.

3 Maart 2019 15:30 - 18:00

Hoe stel ik grenzen met compassie en hoe communiceer ik dit naar mijn omgeving?
‘Nee’ zeggen tegen je baas terwijl je toch hoopt op die promotie, je kinderen of je vriendin kan moeilijk zijn. Maar ook ‘nee’ zeggen tegen jezelf is lastig. Hoe stel je grenzen met compassie? En welke taal hoort daar bij? We bespreken de basis van ‘geweldloze communicatie’ en aan de hand van verschillende oefeningen leer je liefdevol grenzen aan te geven naar je omgeving maar ook naar jezelf.

17 Maart 2019 15:30 - 18:00

Hoe kan ik stress in mijn voordeel laten werken in plaats van in mijn nadeel?
Stress op de lange termijn is schadelijk. Maar nu we de omstandigheden die stress voeden en in stand houden hebben omgebogen, kunnen we de stress in ons voordeel gaan gebruiken! Aan de hand van verschillende voorbeelden en theorieën brengen we dit principe in de praktijk.

24 Maart 2019 15:30 - 18:00

Dromen, durven, doen!
Wat is jouw intrinsieke motivatie? Waar kom jij je bed voor uit? Als je weet wat je ‘missie’ is kan je die met passie volbrengen maar kan je ook je eigen grenzen goed bewaken. Zit je op dit moment op de juiste plek in je leven of carrière? Wat blijf je uitstellen dat je zou willen doen? Aan de hand van verschillende oefeningen analyseren en cultiveren we je Intrinsieke Motivatie en kijken we naar wat je ervan weerhoudt om je dromen en fantasieën waar te maken.

31 Maart 2019 15:30 - 18:00

Hoe voorkom je terugval in oude patronen? Het verankeren van het efficiënte gedrag.
‘Old habits die hard’. Het kan moeilijk zijn oude, vastgeroeste patronen los te laten. In de afgelopen weken hebben we hier hard aan gewerkt maar hoe veranker je efficiënt gedrag? Aan de hand van een persoonlijk terugvalpreventieplan zorgen we er voor dat slechte gewoonten voorgoed verleden tijd blijven.
© 2019 totoweb