kinder yoga amstelveen ym

Kinder Yoga en Tiener Yoga bij Yoga Minds Amstelveen.

Bij Yoga Minds Amstelveen geven we Kinder Yoga en Tiener Yoga. In een wereld waarin kinderen steeds meer moeten, steeds vaker een agenda hebben, vaak overspoeld worden door prikkels, bieden kinderyoga en Tiener Yoga een veilige plek waar spel, plezier en ontspanning voorop staan.

De Kinderyoga lessen in Amstelveen zijn een combinatie van lekker bewegen en ook plezier maken. Je aandacht en lichaamsbewustzijn trainen, je leren ontspannen, je kracht en je grenzen (onder)zoeken.

Kinder Yoga. Een combinatie van plezier maken en lekker bewegen.

Een yogales bestaat altijd uit verschillende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, meditaties/visualisaties, ontspanning oefeningen, spelletjes om je energie kwijt te kunnen en ter afsluiting een creatief moment. In elke les staat een thema centraal. Een thema zou kunnen zijn: de seizoenen, vakantie, vriendschap, het circus…

Wat belangrijk is om te weten, is dat kinderyoga niet competitief is. Het gaat niet om winnen. Alle kinderen zijn goed zoals ze zijn en welkom in de groep.

Tiener Yoga. Een volwaardige workout en
diepe ontspanning.

De Tiener Yoga lessen in Amstelveen zijn al een stuk serieuzer dan de Kinder Yoga. Tieners hebben meer behoefte aan beweging en een grotere concentratieboog dan kinderen. Deze lessen beginnen al meer te lijken op de Yoga lessen voor volwassenen in onze studio in Amstelveen. Er wordt rekening gehouden met het feit dat een lichaam van een tiener anders is dan een volwassen lichaam en ook de belevingswereld van Tieners is anders dan dat van volwassenen.

Helaas hebben Tieners in de westerse wereld al te maken met stress en bewegen we steeds minder en eten we steeds slechter. Yoga is dan een uitkomst. Een rustpunt in de week. De opbouw van fysieke en mentale kracht. En meer bewustzijn over je lichaam en geest.

Vanuit bewustzijn is het makkelijker een keuze te maken voor een gezondere levensstijl.

Alle stijlen