mindfulness amstelveen

Mindfulness Training in Amstelveen.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we de officiële Mindfulness 8 weekse training. Deze training is een fundament voor een Mindful leven.

Mindflow Mindfulness. Breng meer flow in je leven.

Mindfulness is de reis je hoofd uit, het leven in. Mindflow Mindfulness biedt een heldere routekaart om je te begeleiden op deze reis.
Wordt de architect van je eigen innerlijke stille ruimte en leer je gedachten en emoties helder waar te nemen zoals ze binnen deze ruimte opkomen en ook weer weggaan. Hierdoor schep je meer rust en balans in je leven, kom je in je eigen kracht en authenticeit te staan, leer je onconstructieve gedachtenpatronen in kaart te brengen en los te laten en leer je op een dieper niveau te genieten.

Aandachtig leven is leven zonder stress.

Mindfulness is het leven met aandacht, doelbewust, in het hier en nu en zonder oordeel. Iedereen kent momenten van niet aandachtig zijn. We zijn dan vergeetachtig, doen dingen op de automatische piloot en hebben het gevoel niet meer in contact te staan met onszelf. Nu zijn we vaak bezig met alles wat nog moet. We leven op de automatische piloot en vergeten stil te staan bij wat is. Dit kan leiden tot toename van stress, spanningen, gevoelens van somberheid, overmatig piekeren en lichamelijke klachten. Mindfulness trainingen zijn ontwikkeld door Jon Kabat Zinn en zijn gebaseerd op een combinatie van westerse kennis over stress en ongemak en oosterse boeddhistische principes.
mindfulness amstelveen 22

Al velen deden de Mindfulness Training in Amstelveen.

In de training Mindfulness leer je meer bewust te worden van wat er in je leven gebeurt en kun je je leven meer in eigen hand nemen. Bewust en aandachtig leven maakt je leven interessanter, levendiger en plezierig. Je leert beter te ontspannen en op een oordeel vrije manier naar jezelf te kijken zodat het zelfvertrouwen vergroot wordt en er meer energie en levenslust vrijkomt. Dit leidt tot vermindering van lichamelijke en psychische klachten. Je leert op een oordeel vrije, vriendelijke manier aandacht te geven aan alles wat zich aandient in het hier en nu. Door de Mindfulness Training leer je meer innerlijke vrijheid ervaren en jezelf en situaties meer te accepteren zoals ze zijn. Het accent van de training ligt op begeleide aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en yoga.

Voor wie is Mindfulness bedoeld en voor wie is deze training?

Mensen die op een andere manier in het leven willen staan waarbij meer aandacht is voor wie je bent en voor het leven in het hier en nu. Ook voor mensen die last hebben van stress, sombere gevoelens/ gedachten, piekeren, rationaliseren, slecht slapen en overspoeld worden door gevoelens of angsten is deze training geschikt.

Opbouw van de training.

De bijeenkomsten van de MindFlow mindfulness-training vinden plaats in de YogaMinds op 8 zondagavonden van 19.30-22.00. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema. Tijdens de bijeenkomsten wordt er naar aanleiding van dit thema een stukje theorie behandeld. Deze theorie wordt ook uitgebreid besproken in het werkboek dat bij de training hoort. De meditaties en oefeningen sluiten aan op dit thema. Aandachtsoefeningen worden daarbij afgewisseld met yoga, qigong, loopmeditaties en cognitieve oefeningen. Ook wisselen de deelnemers ervaringen uit in de groep, hetgeen bij kan dragen aan het bewustwordingsproces. Tijdens de bijeenkomsten is er een pauze met thee en wat lekkers.

Thuis oefenen.

Tijdens de training beoefenen de deelnemers dagelijks thuis een half uur tot drie kwartier mindfulness. Hierdoor leer je mindfulness te integreren in je dagelijks leven. Mindful zijn is een vaardigheid welke je je eigen kunt maken door regelmatig te oefenen. Door deze momenten van mindful aanwezig zijn in te bouwen in je dagelijks leven creeer je rust en balans in je leven en kom je meer in je eigen kracht te staan. Er wordt geoefend met het mindful uitvoeren van dagelijkse handelingen, hetgeen zowel thuis als op het werk als onderweg mogelijk is. Daarnaast wordt er thuis beoefend met behulp van geleide meditaties, bewegingsoefeningen uit de yoga en qigong, en oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie. Iedere week krijgen de deelnemers een aantal geleide meditaties toegestuurd. De geleide meditaties zijn ingesproken door Veronique en Trees en varieren in lengte van 5 minuten tot drie kwartier. Tijdens de bijeenkomsten wordt besproken hoe het thuis oefenen verloopt en wat wel en wat niet goed gaat. Hierdoor verdiept het begrip zich van de mindfulness- beoefening.

De Mindfulness stiltedag.

De stiltedag wordt op een zondagmiddag gegeven van 14.00 tot 19.30. De stiltedag begint met een wandeling in stilte in de omgeving van de YogaMinds. Tijdens de rest van de stiltedag worden zitmeditaties afgewisseld met oefeningen uit de yoga en de qigong. Er wordt gezamenlijk en in stilte een vegetarische maaltijd genuttigd en aan het einde van de dag bespreken we onze ervaring van de stiltedag.

Voorafgaande aan de mindfulness-training vind een kennismakingsgesprek van ongeveer drie kwartier plaats. Ik vind het prettig om elkaar wat beter te leren kennen en om inzicht te krijgen in de motivatie van de deelnemers om deel te nemen aan de training. Dit gesprek vindt plaats in de YogaMinds en is geheel vrijblijvend.

Inbegrepen in de training zijn een kennismakingsgesprek, het werkboek, geleide meditaties en yoga-oefeningen, de stiltedag en een vegetarische maaltijd tijdens de stiltedag.
Veronique Lambermont Mindflow Mindfulness
Veronique Lambermont
Kosten
€ 400,-
Vergoeding mogelijk via zorgverzekeraar.

Korting voor bijstand.

mindfulness amstelveen 2

Training 2021

10 | 17 | 24 en 31 Oktober
7 | 14 |21 en 28 November

Zondagavonden
19:30 - 22:00 uur

Mindfulness stilte dag
Zondag 16 Januari 2022
14:00 - 19:30 uur.


Thema's

Bijeenkomst 1.

De automatische piloot

Bijeenkomst 2.

Omgaan met hindernissen

Bijeenkomst 3.

Bewustzijn van de ademhaling en het lichaam

Bijeenkomst 4.

Er bij blijven.

Bijeenkomst 5.

Aanvaarding en acceptatie.

Bijeenkomst 6.

Gedachten zijn geen feiten.

Bijeenkomst 7.

Omgaan met emoties.

Bijeenkomst 8.

Mindfulness integreren in het dagelijks leven.


De training wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering.
© 2019 totoweb