meditatie amstelveen

Meditatie maakt het leven voller en rustiger.

Wat is meditatie precies? Is het moeilijk? kan ik dat wel? En moet ik dan elke dag uren stil zijn en geen gedachtes hebben? Wat Meditatie wel is en vooral wat meditatie voor jou kan betekenen leer je tijdens deze training. De training bestaat uit 5 blokken die als geheel gevolgd kunnen worden maar ook als losse modules zijn ze gschikt. Elke module zal op zichzelf staan en enkele technieken bevatten. maar de modules passen ook in een groter geheel waarin de meditatie verdiept en verankerd wordt in ons dagelijks leven.

Iedereen kan leren mediteren.

We zullen technieken gebruiken uit de MIndfulness en uit de ZEN. Veronique is bedreven in de dagelijkse beoefening van meditatie en kan deze ook onderwijzen. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het eerste contact met meditatie kan zijn. Is dat prettig en moeiteloos of zwaar en tergend? Iedereen kan leren mediteren en mediteren maakt het leven gewoon prettiger.

Een stressvolle samenleving.

We leven in een stressvolle samenleving, zelfs als je geen idiote baan hebt maar de zorg voor het gezin en het huis. De wensen reizen de pan uit en de rem lijkt niet gevonden te willen worden. Meditatie is zo'n rem. Meditatie helpt ons om te leren stil te staan en te genieten van het moment. Om de drukte van alledag anders te benaderen en dus anders te ervaren. Meditatie maakt het leven dus voller en rustiger tegelijk. Want an de ene kant genieten we meer van dat wat zich nu voordoet. En aan de andere kant gaan we beter zien wat echt belangrijk is.

Voor beginners en gevorderden.

Deze training is ook prettig voor mensen die al meditatie ervaring hebben maar hun beoefening willen verdiepen.

De workshops staan in het teken van het winter seizoen.

De workshops staan in het teken van het winter seizoen, waarbij we  ons laten inspireren door de 5-elementen theorie uit de Chinese geneeskunst en qigong.
 
De winter is bij uitstek het seizoen voor zelf-reflectie en verstilling. De diepe stilte van de natuur in de winter nodigt uit om naar binnen te keren, om onze innerlijke wereld te onderzoeken en onze duistere kant te omarmen. Het element dat geassocieerd wordt met de winter is het element water.
 
Tijdens de workshops leren we de stroom van onze gedachten en gevoelens objectief te observeren, de stroom van de energie in ons lichaam te ervaren en stimuleren en leren we om ons in vertrouwen over te geven aan de stroom van het leven.
 

De thema’s van de workshops:


1. Zelf-reflectie 
2. Verstilling
3. Omarm je innerlijke duisternis
4. Omgaan met angst
5. De stroom van het leven