Tulku Sonam

Wheel of life lezing en meditaties

Met Tulku Sonam Choedup Rinpoche
Zaterdag 2 maart | 19.30- 22.00 uur.
Het "Wheel of Live", ofwel het "Levenswiel" wordt binnen het Tibetaans Boeddhisme gezien als een wegwijzer, ook wel het "Pad naar Verlichting" genoemd. De cirkel van onwetendheid en wedergeboorte wordt vertegenwoordigd door 12 soorten van onwetendheid die ook verband houden met de astrologische tekens.

Door de lessen die het Levenswiel bevat te bestuderen kunnen we de weg vinden uit de voortdurende kringloop van Leven en Dood, ofwel het "Samsara" en Verlichting bereiken. Het wiel geeft de ketting aan van onze diep gewortelde gewoontes die ons maken wat we zijn, maar kan ons ook de weg naar vrijheid tonen.

In deze staat van bewustzijn is er geen verlangen, afkeer of verwarring. Het leven van iemand die in deze staat van bewustzijn leeft wordt gekenmerkt door compassie, vriendelijkheid, wijsheid, gelijkmoedigheid, onthechting en geluk.
Tulku Sonam Choedup Rinpoche zal de boodschap van het "Wheel of Live" voor ons inzichtelijk maken. De lama begeleidt ons ook met meditaties gericht op het “Levenswiel”.
Aanvullende informatie over “ het Wheel of Life”
Het Levensrad (the Wheel of Life) is een Tibetaanse boeddhistische afbeelding en wordt gezien als een wegwijzer, ook wel het Pad naar Verlichting genoemd. Lama Tulku Sonam zal in de lezing voor ons de boodschap van het The Wheel of Live wat meer inzichtelijk maken. In de afbeelding zie je het Levensrad omvat door Mara, de Heer van de Dood, deze draagt de wereld. Er zijn 4 cirkels aanwezig, deze scheiden alle activiteiten van de mensen.

De buitenste cirkel van onwetendheid en wedergeboorte toont 12 afbeeldingen die ook verband houden met de astrologische tekens. De tweede cirkel: zes delen van het wiel die symbool staan voor verschillende godenrijken, denomen, jaloezie, overleden geesten, dieren en mensen.

De volgende cirkel bestaat uit twee delen: de eerste (links) gaat naar de hemel, de andere richting hel. Door keuzes in het leven te maken is er de kans om ´hoger´ te komen, maar ook de kans terug te vallen in een ‘lager leven’. De laatste en binnenste cirkel laat het symbool voor trots (vogel), boosheid (slang) en arrogantie (varken) zien. Door de lessen die het Levenswiel bevat te bestuderen kunnen we de weg vinden uit de voortdurende kringloop van Leven en Dood (wedergeboorte), ofwel het Samsara. Wanneer je vrij bent van alle zonden bereik je in het midden de verlichting: het Nirvana.

Lezing over de Medicijn Boeddha, empowerment (initiatie) en meditatie.

MET TULKU SONAM CHOEDUP RINPOCHE
Zondag 3 maart | 19.30- 22.00 uur
De Tibetaanse geneeskunde beschrijft hoe de oorzaak van alle ziekten kan worden teruggevoerd naar onderliggende psychische belemmeringen, veroorzaakt door emoties en onwetendheid. De beoefening van de meditatie op de Medicijn Boeddha, activeert de genezende krachten die onszelf maar ook anderen kunnen genezen.

The historische Boeddha, Sakyamuni, omschrijft de Medicijn Boeddha als een verlicht wezen met de speciale vermogens voor heling en genezing. Zijn zegening brengt ons weer in contact met onze eigen innerlijke vrede en harmonie. De beoefening van de meditatie op de Medicijn Boeddha brengt ons dieper in contact met onszelf en geeft ons rust, vrede en harmonie. Het activeert de genezende krachten waarmee we onszelf maar ook anderen kunnen helen.

De empowerment (initiatie) en meditatie zijn niet alleen krachtig voor de ultieme genezing van onze spirituele ziektes, maar ook voor het oplossen van allerlei wereldse problemen, het vinden van een baan, bij ziekte of overlijden, succes in zaken en om uiteindelijk geluk en vrijheid van het lijden te krijgen.
Tulku Sonam Choedup Rinpoche zal ons tijdens deze lezing meer vertellen over deze krachtige Boeddhavorm en gezamenlijk zullen we de mantra van de Medicijn Boeddha zingen.
De empowerment initiatie geeft kracht en energie aan lichaam en geest en opent de chakra’s. De initiatie geeft toestemming voor beoefening van de praktijk van de Medicijn Boeddha wiens helende energie zowel mentaal als psychisch werkzaam is.
Tulku Sonam vierkant
Tijd en Datum

Wheel of Life

Lezing en meditaties

Kosten €30,-

Zaterdag 2 Maart 2019
19:30 - 22:00 uur

Deur is open vanaf 19:00. We beginnen precies om 19:30. Dus wees op tijd.
Wheel life 01
Wheel of Life
Tijd en Datum

Medicijn Boeddha

Meditaties en empowerment | Initiatie

Kosten €30,-

Zondag 3 MAART 2019
19:30 - 22:00 UUR

Deur is open vanaf 19:00. We beginnen precies om 19:30. Dus wees op tijd.
© 2019 totoweb