Hatha Yoga voor kracht en verstilling.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Hatha Yoga. Hatha Yoga is de wortel van de moderne yoga. Alle fysieke vormen van yoga zijn ontstaan vanuit de klassieke Hatha Yoga.

Een zeer geschikte les voor zowel beginners als gevorderden. Er is aandacht voor de filosofische achtergrond van de verschillende technieken. Houdingen worden over het algemeen wat langer aangehouden.

Deze les is wat rustiger dan een Vinyasa les en wat dynamischer dan een Yin les. Er is tevens veel ruimte voor Pranayama (ademhalingsoefeningen) en Meditatie.
Kerstin Smialy panorama yoga docent Amstelveen

Floor Barre & Stretch. Increase mobility, flexibility and strength.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Floor Barre and Stretch.

Floor Barre was created in 1953 by Boris Kniaseff, a Russian-French dancer, choreographer, and teacher. It is a ballet inspired practice where most exercises are executed on the floor in a sitting, supine, prone or side lying position. This practice is also influenced by Pilates and Yoga.

This practice can help you to:

-Increase mobility and flexibility
-Increase strength and stability
-Enhance coordination and balance
-Tune up your proprioception
-Release excessive stress on your joints
-Improve core strength
-Create a toned body

In this 1 hour workout we will combine the practice Floor Barre with Stretching. 

Suitable for everyone

Kerstin Smialy panorama yoga docent Amstelveen

Ashtanga Mysore - semi led class.

At Yoga Minds we teach Ashtanga Mysore style. The traditional way of practising Ashtanga Yoga. It's a semi-led class and you will be taught individually within the group.

After the sun salutations, you practise the foundational, primary and closing series in your own phase. You do not need to know the entire sequence before starting this practice. You will start with the first couple of poses and build up slowly from there. The teacher will observe your practice and give hands on adjustments, advice and explanation of the poses and practice as needed. It is great because then the teacher can focus on giving you personal attention for the postures you need improvement on.

No need to memorise, just bring cheat sheets (paper only)! Each person practices the portion of the traditional Ashtanga series which has been advised to them by their teacher. The teacher will give you the next pose when you are ready and you will be guided through the sequence in a gentle way. Every student will receive personal instructions by the teacher. 

An intense class on your personal level.

Vinyasa Yoga bij Yoga Minds Amstelveen.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Vinyasa Yoga (Poweryoga). Voortkomend uit Vinyasa Krama Yoga. Vinyasa Krama betekent “ Een geleidelijke vooruitgang naar een bepaald doel ”. Zowel fysiek als mentaal. Door het op een bepaalde manier arrangeren van de houdingen bereiden we het lichaam voor op de meer uitdagende houdingen.

Een energieke les waarbij we elke houding verbinden met de volgende op het ritme van de ademhaling. De Vinyasa Yoga lessen bij Yoga Minds Amstelveen geven je een volledige fysieke work-out met veel aandacht voor de ademhaling en meditatie.

Een krachtige les die kalmte schenkt.
mindfulness amstelveen

Yoga, Qigong en Meditatie bij Yoga Minds Amstelveen.

Bij Yoga Minds Amstelveen geven we deze combinatie van Yoga Qigong en Meditatie.

We laten ons tijdens deze yoga-les inspireren door de Qigong. Qi is vitale levensenergie welke zich in ons lichaam en overal om ons heen bevindt.

Qigong is gebaseerd op een meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie, de 5-elementen theorie. Ook de Chinese geneeskunst, TaiChi en de martial arts zoals bv. Kung Fu en Karate zijn gebaseerd op deze filosofie.

De 5-elementen theorie richt zich op het optimaliseren van de opname van Qi uit de omgeving en het in balans brengen van de stroom van de Qi in ons lichaam. Op deze manier leren we ons te harmoniseren met de natuurlijke stroom van het leven.

De beoefening van Qigong bestaat zowel uit dynamische oefeningen als uit meditaties.

 We beginnen de les met een meditatie waarbij we onze ervaring van het moment verdiepen en we op verschillende niveaus een diepe en krachtige stilte leren ervaren. Hierdoor worden we mentaal sterker en ervaren we minder stress. Qigong meditatie richt zich op het contact maken met de Qi in onze omgeving en in ons lichaam en geest. Dit werkt bekrachtigend, helend en rustgevend. 

Tijdens de qigong en yoga beoefening werken we met specifieke meridianen. Door deze energiebanen te rekken en te strekken stimuleren we de stroom van de qi waardoor blokkades oplossen. Dit heeft zowel op ons lichaam als op onze geest een harmoniserende en helende werking.

Qigong bestaat uit langzame, vloeiende bewegingen welke met zachte en volledige aandacht uitgevoerd worden. Het beoefenen van qigong maakt ons bewust van onze qi en we leren hier in harmonie mee te bewegen.

Tijdens de yogabeoefening worden dynamische oefeningen afgewisseld met ademhalingsoefeningen en asana's welke langer aangehouden worden. We leren ons lichaam op een diep niveau te bewonen waardoor we in onze authentieke kracht komen te staan.

We eindigen de les met een geleide meditatie.

Een les gericht op diepe meditatie en het ervaren van de levenskracht Qi.
yin yoga amstelveen

Yin Yoga bij Yoga Minds Amstelveen.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Yin Yoga. De lessen worden gecombineerd met de filosofie en praktijk van de Hatha Yoga, waarbij er langer in de asanas wordt verbleven om bewust te worden van het lichaam en de geest. Door middel van veelal grondoefeningen werken we op de dieper gelegen weefsels zoals pezen, ligamenten, bindweefsels en gewrichten.

Yin yoga is een passieve vorm van yoga waarin houdingen langer worden vastgehouden en spierspanning kan worden losgelaten. Ook kunnen er Pranayama technieken ( ademhalingsoefeningen ) worden beoefend om de nadis ( energiebanen ) te zuiveren en in een meditatieve staat te komen.

Yin yoga heeft een relatief rustig karakter waarbij je de tijd kunt nemen om je lichaam te voelen.
Yin Yoga. Verdieping en verstilling.
Zoe May geerling panorama pilates docent Amstelveen

Pilates bij Yoga Minds Amstelveen.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Pilates. Uitgevonden door Joseph Pilates tijdens de eerste wereldoorlog.

De Pilates lessen bij Yoga Minds Amstelveen zijn een mooie aanvulling op uw yoga practice. Maar ook een prima op zichzelf staande work-out.

We werken vanuit het zogenoemde “ Powerhouse “, de dieper gelegen buikspieren. Door deze dieper gelegen spieren de ontwikkelen zul je verbetering merken aan je algehele houding en tevens rugklachten voorkomen of verminderen. We gaan op zoek naar een diepe stabiliteit, deze stabiliteit geeft je vertrouwen en kracht.
Pilates, een sterk fundament voor meer stabiliteit en vertrouwen.
ouderen yoga

Therapeutische restoratieve Yoga bij Yoga Minds in Amstelveen.

Een zachte les speciaal ontwikkeld voor mensen met speciale behoeftes. Ben je wat ouder en schrikken de andere lessen je af? Ben je zwanger en wil je het wat rustiger aan doen? Heb je een blessure maar wil je toch Yoga blijven beoefenen? Of, heb je gewoon zin in een zachte les met veel aandacht voor ademhaling en meditatie? Dan is dit de les die je zoekt.

De les wordt in het Nederlands gegeven en duurt 60 minuten.

Indien je een fysieke beperking of blessure hebt, bespreek dit dan alvorens de les begint met de docent. Er zal dan gekeken worden naar mogelijkheden om het effect van die beperking door middel van aanpassingen te minimaliseren of zelfs te verbeteren.
Een les geschikt voor iedereen!
© 2019 totoweb