Kinderyoga en tieneryoga in amstelveen

Kinder Yoga en Tiener Yoga bij Yoga Minds Amstelveen.

Hoi, ik ben Emmelie en ik geef yoga voor Kinderen én Tieners. Mijn lessen zijn een combinatie van lekker bewegen, de vele mogelijkheden van je lichaam onderzoeken, uitdagingen aangaan en meer rust in je hoofd krijgen. Dit alles met een dosis plezier.

Kinderen hebben vaak, net als volwassenen, volle agenda’s en veel prikkels om hen heen. Kinder- en Tieneryoga biedt een veilige plek waar spel, plezier en ontspanning voorop staan

Kinder Yoga. Een combinatie van plezier maken en lekker bewegen.

Een kinderyogales bestaat uit verschillende onderdelen zoals yogahoudingen, alleen én met elkaar, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Spelletjes om je energie kwijt te kunnen en vaak ter afsluiting een creatief moment. In elke les staat een thema centraal, zoals de verschillende seizoenen, of een thema gekozen uit een boek of film. En vanuit de Deugden, denk bijvoorbeeld aan Dankbaarheid, Kracht of Samenwerking.

Kinderyoga is niet competitief. Het gaat niet om winnen. Alle kinderen zijn goed zoals ze zijn en welkom in de groep.

Tiener Yoga. Een volwaardige workout en
diepe ontspanning.

Tieners hebben meer behoefte aan beweging en een grotere concentratieboog dan kinderen. Yoga voor tieners kan hen dan ook op meerdere vlakken prikkelen en stimuleren; fysiek én mentaal. Veel tieners leven veel in, op of onder hun smartphone of tablet en maken hierdoor minder contact met anderen en met zichzelf. Tieneryoga kan dat doorbreken.

In de westerse wereld krijgen ook tieners te maken met stress, bewegen we steeds minder en eten we ongezonder. Yoga is dan een uitkomst. Een rustpunt in de week. De opbouw van fysieke en mentale kracht en meer bewustzijn over je lichaam en geest. 

Mijn lessen spelen in op de belevingswereld van tieners zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot sterke jongvolwassenen. Een les kunnen ze het beste zelf ervaren. Yoga geeft energie en je wordt er fitter van. Daarnaast kan het bijdragen aan een betere concentratie, focus en krijg je meer rust in je hoofd.

Combatyoga voor jonges en meiden.
Een combinatie van kinderyoga en vechtsporttechnieken.

Er wordt op een energieke én ontspannen manier naast flexibiliteit, balans en kracht ook gewerkt aan concentratie. Hun uithoudingsvermogen én zelfbeheersing zonder fysiek contact. Er is veel samenspel en we werken aan ontspanningsoefeningen zoals bij een gewone Kinderyoga les.Combatyoga is gericht op wat meer high intensity wat het ontspannen alleen maar meer ten goede komt.

Namasté and who knows you’ll stay!

KinderCombatyoga vrijdagmiddag 15:30-16:30u

7-11 jaar

Proefles: altijd welkom

Lesdata: 12, 19, 26 januari, 9,16, 23 februari (elke 6 weken)

Alle stijlen