yin yoga amstelveen

Yin Yoga bij Yoga Minds Amstelveen.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Yin Yoga. De fysieke yoga traditie is een Dhyana yogapad oftewel het pad van meditatie, waarin de asanas (yoga-houdingen) en Pranayama (adem-oefeningen) ter voorbereiding dienen voor het kunnen zitten in meditatie.

Yin Yoga. Verdieping en verstilling.

Yin Yoga bestaat uit een serie Joint & Glands om het lichaam zachtjes te openen ter voorbereiding van de asanas. De lessen worden gecombineerd met de filosofie en praktijk van de Hatha Yoga, waarbij er langer in de asanas wordt gebleven om bewust te kunnen worden van het lichaam, emoties en de mind. Een aantal Pranayama technieken zullen worden beoefend om de nadis (energiebanen) te zuiveren en in een meditatieve staat te komen. In deze staat zullen we nog dieper gaan in de eindmeditatie.

Yin yoga is een meditatieve en passieve vorm van yoga waarin houdingen langer worden vastgehouden en spierspanning kan worden losgelaten, het geeft dus letterlijk en figuurlijk ruimte in lichaam en geest.

Het zijn over het algemeen grondoefeningen en werkt op de dieper gelegen weefsels zoals pezen, banden, bindweefsel en gewrichten. Het stimuleert de meridianen en organen en zorgt voor een flexibel en energetisch stabieler en uiteindelijk sterker lichaam.

Yin yoga heeft een relatief rustig karakter waarbij je juist de tijd kunt nemen om je lichaam te voelen en volledig in het moment te zijn.

Yin yoga brengt je stilte en is een perfecte aanvulling op de meer actievere en dynamische vormen van yoga.

Alle stijlen