Eelco Roovers panorama ayurveda docent Amstelveen

Eeelco Roovers

Ayurveda, Tantra en Massage therapeut
Mijn eerste anatomische kennis heb ik op mogen doen bij het prakticum duif en haai in mijn studie biologie aan de UvA. Ook in de verdere biologiestudie heb ik kennis mogen nemen van de biochemie en fysiologie die de kwantificeerbare werkelijkheid beschrijven van een organisme. Na mijn studie heb ik besloten danser te worden en dit heeft mij de mogelijkheid geboden in de daarop volgende jaren alle nuances en kwaliteiten van levend gedrag van spieren, botten, pezen, geest, spuug en lucht te mogen ervaren.
Ayurveda is veelal verkeerd begrepen.
Na mijn danscarrière heb ik mij kunnen omscholen en ben Ayurveda gaan studeren. Deze beschrijft een geheel andere anatomie en fysiologie welke gebaseerd is op het “proces” van leven in het lichaam.
In de lessen die ik ga verzorgen zal ik zoveel mogelijk praktische kennis over het menselijk lichaam willen verbinden met zowel de westerse anatomie als de inzichten over het levend lichaam uit de Ayurveda.
De Ayurveda is nauw verbonden met de Samkhya filosofie die op haar beurt verweven is met de Yoga. Vele inzichten uit de Ayurveda zijn zodoende ook inzicht gevend voor de praktijk van Yoga. Daarnaast zal ik mijn ervaring met verschillende behandelingsmethoden uit mijn eigen Natuurgeneeskundige praktijk integreren.
Zelf ben ik jaren geleden gestart met een eigen yoga-practice en geef ook les in mijn praktijk.
Groetjes, Eelco
© 2019 totoweb