Marloes Verhoeven

EMDR Therapeut en Psycholoog
Al vanaf jonge leeftijd leerde ik dat door beweging en ademhaling emoties geuit en gereguleerd worden, eerst door dans en later middels yoga. Het mooie aan yoga is dat het niet draait om perfectie, maar het ontdekken van je eigen lichaam, kracht en identiteit. Yoga heeft plaatsgemaakt voor dans en is sindsdien niet alleen een manier van bewegen, maar ook mijn therapie geworden. Door het samenbrengen van ademhaling en beweging heb ik geleerd rust te vinden, ook wanneer de rust zo ver weg voelt in een druk bestaan.
Bewust bewegen en ademhalen herstelt de balans in lichaam en geest.
Naast mijn passie voor yoga, ben ik sinds 2012 werkzaam als psycholoog, waarbij ik in 2015 de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heb afgerond en EMDR therapeut.
Op dit moment ben ik werkzaam bij een organisatie die zich richt op arbeidsgerelateerde problematiek en daarnaast in een psychotrauma expertise centrum. Binnen deze twee werkvelden houd ik mij vooral bezig met chronische pijn, niet aangeboren hersenletsel, tinnitus, stress gerelateerde ziektes en post traumatische stress. In de praktijk ervaar ik dagelijks dat beweging en bewust ademhalen de balans in het lichaam en geest doen herstellen, en dat dit nog krachtiger werkt dan alleen gesprekstherapie. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik in mijn werk als yogatherapeut deze twee aspecten met elkaar mag samenbrengen.

Naast de 300-uurs teacher training Hatha/ Vinyasa bij de Yoga Minds Academy heb ik de opleiding trauma sensitieve yoga in London afgerond. Trauma sensitieve yoga richt zich op het creëren van lichaamsbewustwording, relationele veiligheid en zelfversterking en is speciaal ontwikkeld voor traumaslachtoffers. Ten slotte volg ik de module tot yogatherapeut bij The Yoga Therapy Institute. .

© 2019 totoweb