Marloes Verhoeven

Yoga Therapeut en Psycholoog 

Al vanaf jonge leeftijd leerde ik dat door beweging en ademhaling emoties geuit en gereguleerd worden, eerst door dans en later middels yoga. Het mooie aan yoga is dat het niet draait om perfectie, maar het ontdekken van je eigen lichaam en identiteit.

Bewust bewegen en ademhalen herstelt de balans in lichaam en geest.

Yoga heeft plaatsgemaakt voor dans en is sindsdien niet alleen een manier van bewegen, maar ook mijn therapie geworden. Door het samenbrengen van ademhaling en beweging heb ik geleerd rust te vinden, ook wanneer de rust zo ver weg voelt in een druk bestaan.

Naast mijn passie voor yoga, ben ik werkzaam als psycholoog en houd me daarbij vooral bezig met chronische pijn, niet aangeboren hersenletsel, stress gerelateerde ziektes en post traumatische stress. Ook in mijn werk als behandelaar ervaar ik dat het bewust bewegen en ademhalen de balans in het lichaam en geest doen herstellen, en dat dit nog krachtiger werkt dan alleen gesprekstherapie. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik in mijn werk als yogadocent en yogatherapeut deze twee aspecten met elkaar mag samenbrengen..

Naast de 300-uurs teacher training Hatha/ Vinyasa bij Yoga Minds heb ik de opleiding trauma sensitieve yoga in London afgerond.

Alle docenten