yoga docenten opleiding amsterdam amstelveen

YMA - Teacher Training - Reviews


"Het meest bijzondere was voor mij het persoonlijke proces en dat van de groep."

Mijn grootse eye opener dit jaar voor mij was, dat mijn wilskracht om mijn doel te bereiken soms zo groot is dat ik al het moois onderweg niet zie. Ik doe het nu rustiger aan en geniet meer van het hier en nu. Dat is uiteindelijk waar het om gaat. Waar ik het meest van heb genoten is het proces waar je doorheen gaat persoonlijk maar ook als groep. Er zijn momenten geweest dat ik het niet meer zag zitten en dan ga je toch door vanwege de steun en liefde die je voelt. Ik heb echt ontzettend veel geleerd en er is een deur open gegaan om nog meer te willen leren.
Daphne Eichelsheim
Geeft nu 2 x per week les.

"Proberen om alles te controleren voelt steeds meer als tegen de stroom in zwemmen."

Ik heb veel gehad aan het principe Ishvara Pranidhana. Ik ben me ervan bewust geworden dat ik van nature graag alles wil beïnvloeden en daardoor vaak tegen de stroom in zwem. Het overgeven en vertrouwen en daardoor meer los kunnen laten is een mooi inzicht wat ik heb opgedaan en waar ik nog dagelijks plezier van heb.
Suzanne Bartels

"Ik doe niet meer automatisch datgene wat van me verwacht wordt."

Ik merk dat ik beter voel en ook benoem wat goed voor me is, maar eigenlijk nog meer wat niet goed voor me is. Ik doe niet meer automatisch de dingen, waarvan ik denk dat ze van me verwacht worden. Ik vind zelfonderzoek belangrijk: het stimuleert me me af te vragen waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe, of waarom ik ze niet doe; het helpt me bij het bepalen en ervaren dat alles mijn eigen verantwoordelijkheid is; het helpt me te relativeren en in te zien hoe veranderlijk alles is.
Odette Vermeulen
Geeft nu 2 x per week les.

"Dingen komen zoals ze komen en je bent nooit uitgeleerd".

Ik ben gegroeid in mijn yoga beoefening. Voordat ik de opleiding volgde stond ik nooit zo stil bij de diepgang van Yoga. Er is een wereld voor mij open gegaan. Ik geef nu nog geen les, maar ben bezig een kleine studio aan huis op te zetten waar ik kleine groepen les wil geven. Het zelfonderzoek is een on going process. Het leert me geduld en vertrouwen te hebben. Dingen komen zoals ze komen en je bent nooit uitgeleerd. Hoe fijn!
Sophie de Buisonjé
Bezig met een eigen studio aan huis.

"Meer eigenaarsschap in mijn eigen practice."

Ik heb de flow en logica van de lesopbouw geleerd, waardoor ik veel meer “eigenaarschap” heb kunnen nemen op mijn eigen practice. De geschiedenis en de verschillende filosofieën hebben mijn begrip van de yoga vergroot en zo meer diepte gegeven. Meditatie en daardoor concentratie is verbeterd, mijn spiritueel bewustzijn is mede hierdoor gegroeid. De verbinding met mijzelf en anderen is verdiept. Het zelfonderzoek blijft actueel. Zelf geef ik communicatie, gedrag en leiderschap trainingen. Het zelfonderzoek sluit hier naadloos op aan.
Ineke Prevoo
Geeft nu 1 x per week les.

"Het zelfonderzoek heeft me het verschil laten zien tussen wat ik wil, en wat men van mij verwacht."

Door de teacher training bij Yoga Minds heb ik onder andere geleerd om dichterbij mijzelf te komen. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is namelijk zelfonderzoek of Svadhyaya in het Sanskriet. Hierdoor heb ik handvaten gekregen om zowel op als naast de mat te onderzoeken wat ik kan en wat ik echt wil. De teacher training heeft mij de vaardigheid gegeven om te luisteren naar wat mij hart mij ingeeft en het heeft mij geïnspireerd om deze waardevolle lessen door te geven aan andere. De opleiding heeft mijn leven verrijkt op een manier die ik nooit voor mogelijk heb gehouden!
Hailey Noa
Geeft nu 8 x per week les.

"De samenhang tussen lichaam en geest, wie ben ik en waarom handel ik zoals ik doe?"

Ik ben me meer bewust geworden van de samenhang van lichaam en geest.Het zelfonderzoek is continu aan de gang. Ik kan me haast niet voorstellen dat er mensen zijn die geen zelfonderzoek doen. Ik observeer mezelf eigenlijk continu, maar af en toe is dat natuurlijk ook door een bril van ‘jezelf’, dus waarschijnlijk niet altijd objectief. Daar zit ook de balans tussen verandering teweeg brengen en dingen kunnen laten zijn (tapas & ishvara pranidhana), door soms jezelf juist in een andere richting te sturen maar ook juist ergens kunnen blijven en tevredenheid vinden. Door middel van Svadyaya probeer ik daartussen continu te balanceren :) Kriya yoga!
Nanja Wesselingh
Geeft nu 3 x per week les. Ook privé les.

"Zelfonderzoek heeft me geleerd dichter bij mezelf te blijven."

De opleiding heeft me veel verdieping gegeven, op maar zeker ook buiten de mat. Ik leef bewuster en blijf dichter bij mezelf in de keuzes die ik maak. Zelfonderzoek was en is daarom enorm belangrijk voor me. Minder denken en meer voelen.Daarnaast vond ik het heel bijzonder om met zo'n fijne groep mensen zo intensief dit jaar te beleven.Ik deed de opleiding niet omdat ik les wilde gaan geven. Inmiddels voel ik wel de behoefte om te delen en onderzoek ik welke manier bij mij past. Ik geef op dit moment nog geen les maar wie weet wat de toekomst brengt.
Bianca Heezen
Geeft een keer per week les.

"Er is een proces in gang gezet van bewuster leven."

Voordat ik met de opleiding begon wist ik nog weinig over de achterliggende gedachte van Yoga. Ik wist alleen dat yoga goed en vertrouwd voelde. De Teacher Training heeft me kennis en verdieping gegeven in de yoga filosofie, de verschillende yoga houdingen en hoe ik een les kon opbouwen. Maar het belangrijkste voor mij was dat ik bewuster ging leven, er werd een proces aangewakkerd tijdens de opleiding die zich nog steeds verder aan het ontwikkelen is. Ik heb op en top genoten van de opleiding, gepassioneerde en kundige teachers en een warme en gezellig groep mede studenten.
Anatevka Bos Geeft nu 5 x per week les.

YMA Dates 2024/2025

Time schedule

Friday - 19:00 - 22:00 hrs
Saturday - 13:15 - 19:00 hrs
Sunday - 13:15 - 19:00 hrs

Weekend 1

Friday - 27 September 2024
Saturday - 28 September 2024
Sunday - 29 September 2024

Weekend 2

Friday - 18 October 2024
Saturday - 19 October 2024
Sunday - 20 October 2024

Weekend 3

Friday - 15 November 2024
Saturday - 16 November 2024
Sunday - 17 November 2024

Weekend 4

Friday - 13 December 2024
Saturday - 14 December 2024
Sunday - 15 December 2024

Weekend 5

Friday - 10 January 2025
Saturday - 11 January 2025
Sunday - 12 January 2025

Weekend 6

Friday - 07 February 2025
Saturday - 08 February 2025
Sunday - 09 February 2025

Weekend 7

Friday - 07 March 2025
Saturday - 08 March 2025
Sunday - 09 March 2025

Weekend 8

Friday - 11 April 2025
Saturday - 12 April 2025
Sunday - 13 April 2025

Weekend 9

Friday - 09 May 2025
Saturday - 10 May 2025
Sunday - 11 May 2025

Weekend 10 - Exams

Practical

Saturday - 31 May 2025
13:30 - 19:00
Sunday - 01 June 2024
13:30 - 19:00

Written

Friday - 30 May 2025
19:00 - 21:30

Diploma night 18:00 - 21:00

Friday - 6 June 2025

Yoga International Yoga Minds

Webdesign © Totoweb