Hatha Yoga voor kracht en verstilling.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Hatha Yoga. Hatha Yoga is de wortel van de moderne yoga. Alle fysieke vormen van yoga zijn ontstaan vanuit de klassieke Hatha Yoga.

Een zeer geschikte les voor zowel beginners als gevorderden. Er is aandacht voor de filosofische achtergrond van de verschillende technieken. Houdingen worden over het algemeen wat langer aangehouden.

Deze les is wat rustiger dan een Vinyasa les en wat dynamischer dan een Yin les. Er is tevens veel ruimte voor Pranayama (ademhalingsoefeningen) en Meditatie.

Somatic Flow Yoga

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Somatic Flow Yoga.

Somatic yoga is a constant invitation to feel your body or a specific area, organ or tissue in the body. It is the practice of continuously coming back to sense oneself. Maintaining a curiosity towards oneself.
We try to connect with the innate intelligence of the body in order to find more efficiency and joy in our practice and daily life. We have all been given this gift, this body, and the opportunity to to get to know this body. 
Somatic Yoga can guide you on this path of exploration where curiosity is the main tool.

Floor Barre & Stretch. Increase mobility, flexibility and strength.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Floor Barre and Stretch.

Floor Barre was created in 1953 by Boris Kniaseff, a Russian-French dancer, choreographer, and teacher. It is a ballet inspired practice where most exercises are executed on the floor in a sitting, supine, prone or side lying position. This practice is also influenced by Pilates and Yoga.

This practice can help you to:

-Increase mobility and flexibility
-Increase strength and stability
-Enhance coordination and balance
-Tune up your proprioception
-Release excessive stress on your joints
-Improve core strength
-Create a toned body

In this 1 hour workout we will combine the practice Floor Barre with Stretching. 

Suitable for everyone

Kerstin Smialy panorama yoga docent Amstelveen

Ashtanga Mysore - semi led class.

At Yoga Minds we teach Ashtanga Mysore style. The traditional way of practising Ashtanga Yoga. It's a semi-led class and you will be taught individually within the group.

After the sun salutations, you practise the foundational, primary and closing series in your own phase. You do not need to know the entire sequence before starting this practice. You will start with the first couple of poses and build up slowly from there. The teacher will observe your practice and give hands on adjustments, advice and explanation of the poses and practice as needed. It is great because then the teacher can focus on giving you personal attention for the postures you need improvement on.

No need to memorise, just bring cheat sheets (paper only)! Each person practices the portion of the traditional Ashtanga series which has been advised to them by their teacher. The teacher will give you the next pose when you are ready and you will be guided through the sequence in a gentle way. Every student will receive personal instructions by the teacher. 

An intense class on your personal level.


Vinyasa Yoga bij Yoga Minds Amstelveen.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Vinyasa Yoga (Poweryoga). Voortkomend uit Vinyasa Krama Yoga. Vinyasa Krama betekent “ Een geleidelijke vooruitgang naar een bepaald doel ”. Zowel fysiek als mentaal. Door het op een bepaalde manier arrangeren van de houdingen bereiden we het lichaam voor op de meer uitdagende houdingen.

Een energieke les waarbij we elke houding verbinden met de volgende op het ritme van de ademhaling. De Vinyasa Yoga lessen bij Yoga Minds Amstelveen geven je een volledige fysieke work-out met veel aandacht voor de ademhaling en meditatie.

Een krachtige les die kalmte schenkt.

Ademerk en Meditatie bij Yoga Minds Amstelveen.

In deze sessies leren we dat er niet één juiste manier van ademen bestaat maar dat er wel manieren van ademen zijn die ons niet ondersteunen. We leren de volledige capaciteit van onze adem te gebruiken en aan te passen aan dat wat er nodig is op elk moment.

Het beheersen van adem is het beïnvloeden van onze zijnstoestand. 

Naast de ademhalingsoefeningen zullen we ook bewegingen en houdingen uitvoeren. Meditatie is de kroon op het werk, hoewel de afzonderlijke oefeningen eigenlijk constant streven naar een samenvallen met elkaar.

Ademwerk is geen new age maar al eeuwen oud. Pranayama noemen de yogis dat. Hoe oud weten we niet precies, wat we wel weten is dat de yogis al ver voor het huidige tijdperk ademhalingstechnieken gebruikten. Het doen van deze oefeningen gaat eigenlijk altijd vooraf en of valt samen met de beoefening van meditatie.

Elke techniek maar ook ieder moment en voor iedereen persoonlijk geeft een andere uitwerking. Denk aan het loslaten van spanningen en emoties. Het versterken van je immuunsysteem en het beter regulieren van energie. Adem is energie. Energie is leven.

Het mooie van de adem is dat deze er altijd is. Of we deze nou bewust zijn en of doen maar ook totaal onbewust en in diepe slaap. Het doen van ademhalingsoefeningen gaat niet alleen over het manipuleren en controleren van de adem maar ook om te leren deze vrij te laten zijn. Vrij van patronen die ons niet van dienst zijn bijvoorbeeld.

Ik adem dus ik ben.

De adem verteld je altijd waar je bent en hoe je bent. Jouw adem weet dat vaak eerder dan jij. De adem reageert op elke afzonderlijke situatie en beïnvloed daarmee weer jouw staat van zijn. Is de adem diep en rustig of ondiep en onrustig. Dus enerzijds reageert de adem op de situatie en jouw staat van zijn. Anderzijds beïnvloed jouw adem juist die staat van zijn.

Zijn we in staat om ons vaker bewust te zijn van onze adem en zijn we in staat om te ademen zoals we willen en hoe deze ons van dienst kan zijn, dan hebben we dus invloed op ons gemoed.

Ben je geschrokken, boos of emotioneel. Juist blij en uitgelaten of juist uitgeput? Let dan eens op jouw adem. Hoe is die adem? Heb je de technieken om deze adem aan te passen op een manier die jou uit een ongewenste staat van zijn kan halen? Van nature weten we dit. We zeggen tegen een kind dat geschrokken is of pijn heeft dat hij of zij een paar keer diep in en uit moet ademenen en we zien het kind tot rust komen.

In deze sessies leren we dat er niet één juiste manier van ademen bestaat maar dat er wel manieren van ademen zijn die ons niet ondersteunen. We leren de volledige capaciteit van onze adem te gebruiken en aan te passen aan dat wat er nodig is op elk moment.

Ademenen hoeven we niet te leren, dat doen we al. Maar de adem bewust te zijn en te beheersen betekent dat we meer invloed hebben over hoe we ons voelen en de wereld ervaren.


Yoga, Qigong en Meditatie bij Yoga Minds in Amstelveen.

Bij Yoga Minds Amstelveen geven we deze combinatie van Yoga Qigong en Meditatie.

We laten ons tijdens deze yoga-les inspireren door de Qigong. Qi is vitale levensenergie welke zich in ons lichaam en overal om ons heen bevindt.

Qigong is gebaseerd op een meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie, de 5-elementen theorie. Ook de Chinese geneeskunst, TaiChi en de martial arts zoals bv. Kung Fu en Karate zijn gebaseerd op deze filosofie.

De 5-elementen theorie richt zich op het optimaliseren van de opname van Qi uit de omgeving en het in balans brengen van de stroom van de Qi in ons lichaam. Op deze manier leren we ons te harmoniseren met de natuurlijke stroom van het leven.

De beoefening van Qigong bestaat zowel uit dynamische oefeningen als uit meditaties.

 We beginnen de les met een meditatie waarbij we onze ervaring van het moment verdiepen en we op verschillende niveaus een diepe en krachtige stilte leren ervaren. Hierdoor worden we mentaal sterker en ervaren we minder stress. Qigong meditatie richt zich op het contact maken met de Qi in onze omgeving en in ons lichaam en geest. Dit werkt bekrachtigend, helend en rustgevend. 

Tijdens de qigong en yoga beoefening werken we met specifieke meridianen. Door deze energiebanen te rekken en te strekken stimuleren we de stroom van de qi waardoor blokkades oplossen. Dit heeft zowel op ons lichaam als op onze geest een harmoniserende en helende werking.

Qigong bestaat uit langzame, vloeiende bewegingen welke met zachte en volledige aandacht uitgevoerd worden. Het beoefenen van qigong maakt ons bewust van onze qi en we leren hier in harmonie mee te bewegen.

Tijdens de yogabeoefening worden dynamische oefeningen afgewisseld met ademhalingsoefeningen en asana's welke langer aangehouden worden. We leren ons lichaam op een diep niveau te bewonen waardoor we in onze authentieke kracht komen te staan.

We eindigen de les met een geleide meditatie.

Een les gericht op diepe meditatie en het ervaren van de levenskracht Qi.


Yin Yoga bij Yoga Minds Amstelveen.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Yin Yoga. De lessen worden gecombineerd met de filosofie en praktijk van de Hatha Yoga, waarbij er langer in de asanas wordt verbleven om bewust te worden van het lichaam en de geest. Door middel van veelal grondoefeningen werken we op de dieper gelegen weefsels zoals pezen, ligamenten, bindweefsels en gewrichten.

Yin yoga is een passieve vorm van yoga waarin houdingen langer worden vastgehouden en spierspanning kan worden losgelaten. Ook kunnen er Pranayama technieken ( ademhalingsoefeningen ) worden beoefend om de nadis ( energiebanen ) te zuiveren en in een meditatieve staat te komen.

Yin yoga heeft een relatief rustig karakter waarbij je de tijd kunt nemen om je lichaam te voelen.
yin yoga amstelveen

Yin Yoga. Verdieping en verstilling.
Zoe May geerling panorama pilates docent Amstelveen


Pilates bij Yoga Minds Amstelveen.

Bij Yoga Minds in Amstelveen geven we Pilates. Uitgevonden door Joseph Pilates tijdens de eerste wereldoorlog.

De Pilates lessen bij Yoga Minds Amstelveen zijn een mooie aanvulling op uw yoga practice. Maar ook een prima op zichzelf staande work-out.

We werken vanuit het zogenoemde “ Powerhouse “, de dieper gelegen buikspieren. Door deze dieper gelegen spieren de ontwikkelen zul je verbetering merken aan je algehele houding en tevens rugklachten voorkomen of verminderen. We gaan op zoek naar een diepe stabiliteit, deze stabiliteit geeft je vertrouwen en kracht.

Pilates, een sterk fundament voor meer stabiliteit en vertrouwen.
ouderen yoga

Therapeutische restoratieve Yoga bij Yoga Minds in Amstelveen.

Een zachte les speciaal ontwikkeld voor mensen met speciale behoeftes. Ben je wat ouder en schrikken de andere lessen je af? Ben je zwanger en wil je het wat rustiger aan doen? Heb je een blessure maar wil je toch Yoga blijven beoefenen? Of, heb je gewoon zin in een zachte les met veel aandacht voor ademhaling en meditatie? Dan is dit de les die je zoekt.

De les wordt in het Nederlands gegeven en duurt 60 minuten.

Indien je een fysieke beperking of blessure hebt, bespreek dit dan alvorens de les begint met de docent. Er zal dan gekeken worden naar mogelijkheden om het effect van die beperking door middel van aanpassingen te minimaliseren of zelfs te verbeteren.
Een les geschikt voor iedereen!

Zwangerschaps Yoga in Amstelveen

Zwangerschaps Yoga is een prettige ondersteuning tijdens de zwangerschap. Om soepel en sterk te blijven. Om in contact te komen met andere aankomende moeders. En om tot jezelf te komen in tijden waarin er zoveel veranderd.

Tijdens de lessen ligt de focus op restorative houdingen, milde strekkingen en ondersteunende ademhalingsoefeningen om zowel mentaal als fysiek fit te blijven en voorbereid te zijn om de bevalling.

De zwangerschaps Yoga lessen in Amstelveen zijn een mooie uitbreiding op ons reguliere lesaanbod. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als de meer ervaren yogi.

Zwangerschaps Yoga en Restorative Yoga.

Na de bevalling kun je zodra je lichaam dat toelaat weer beginnen met bewegen in de vorm van Restorative Yoga. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk en zorgen voor behoud en herstel van een sterk en gezond lichaam en een gecentreerde mind.

Maak het comfortabel voor jezelf.

Draag makkelijke, loszittende kleding en zorg voor laagjes, zodat je een comfortabele temperatuur behoud. Zorg dat je niet vlak voor de les hebt gegeten en vergeet niet voor de les naar het toilet te gaan zodat je blaas leeg voelt. Je kunt uiteraard tijdens de les ook altijd van het toilet gebruik maken.

Webdesign © Totoweb