yoga nidra amstelveen workshop

Kerst Yoga Nidra Meditatie in Amstelveen.

Bij het woord ontspanning denken we veelal aan zintuigelijke afleiding. Afwending, onszelf even “uit“ zetten. Er even niet te hoeven zijn. We verdwijnen in een boek, of gaan op in een film. Ware ontspanning is een ontspanning die hier bovenuit stijgt. Yoga Nidra (letterlijk slaap van de yogi’s) is slaap met een glimp van het bewustzijn. De staat van bewustzijn tussen wakker zijn en slapen. Deze techniek stam af van de Tantrische Traditie.

Yoga Nidra is slaap met een glimp van bewustzijn.

Onze geest kent drie dimensies. Bewust, onderbewust en onbewust. Onze bewuste geest ervaart op dit moment. Je bent je bewust van je omgeving, je leest deze woorden, en je weet dat je ademt. In onze onderbewuste geest ligt informatie die beschikbaar wordt zodra we er onze aandacht brengen. In de onbewuste geest ligt data waar we niet zo makkelijk bij kunnen. Vanaf onze kindertijd hebben we onherroepelijk veel herinneringen opgebouwd waarvan we de meeste vergeten zijn. Deze vormen onbewuste krachten, overtuigingen en patronen waarin we vast kunnen komen te zitten. Tijdens de Yoga Nidra zoeken we deze onbewuste prikkels op en kunnen we op een diepere manier werken met oude overtuigingen en gedragspatronen.

Wat gaan we doen.

In deze workshop bereiden we het lichaam middels een rustige serie asana’s (lichaamshoudingen) voor. Daarna zullen we met behulp van de 5 kosha’s (de 5 lagen van het bewustzijn) de rotatie van het bewustzijn, visualisaties en het plaatsen van onze sankalpa (intentie of besluit) werken aan onze samskaras (mentale indrukken). Tijdens de geleide meditatie zullen we een diepe ontspanning ervaren in alle lagen van ons bewustzijn. Na afloop voelen we ons helder en uitgerust.
Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent voor deze workshop en bij voorkeur niet (teveel) eten voor aanvang.
Anne Soffer Vinyasa en Hatha Yoga Docent Amstelveen
Datum

Vrijdag 25 December 2020

Tijd

14:00 - 15:30

Kosten

€ 25,-

© 2019 totoweb